Polillas

AMB Mariona Moranta
del 24 al 30 de juny
Polillas

POLILLAS és una peça coreogràfica en procés que investiga l’aparició del desig en casos de depressió psíquica. La idea formal de l’obra exposa una persecució entre dues dones en la qual el desig funciona com a motor de moviment, formalitzant la seva operació en la mimesi del moviment, la trajectòria i la forma.

La quietud de la solitud fa evident la necessitat del moviment per formar part d’una societat dinàmica. L’artista francesa Sophie Calle en la seva primera obra ELS PASSEJANTS troba en la persecució de vianants parisencs una tracció que dissipa la depressió i el sense sentit en què ella es troba. El descobriment d’aquesta obra dóna inici a la creació de POLILLAS despertant la curiositat per comprendre la naturalesa mimètica i mòbil del desig.

Aquesta creació coreogràfica és una proposta de Virginia Martín que és acollida i presa en col·lectiu per les artistes Mariona Moranta, intèrpret i creadora, i Irene Ontiveros, intèrpret, creadora i dissenyadora del vestuari. També comptarem amb la composició d’una peça musical creada per l’obra de la compositora Amore.

Mariona Moranta