Electric seeds

AMB FRANKENSISTAS (ARUMA Y KARLA KRACHT)
Electric Seeds és un treball en procés dirigit cap a un espectacle audiovisual de cinema en viu on materials i pràctiques tradicionals, com la ceràmica i els tèxtils andins, es transformen, evidenciant processos químics i físics com a part de l'escena.

A partir de projeccions de vídeo controlades amb interfícies teixides i un sistema de cria de cristalls que, al seu torn, controlen la llum, l’àudio i el vídeo, el nostre objectiu és crear un espectacle multimèdia, una celebració de prop de 40 minuts de rituals high i low-tech, on els processos experimentals d’imatges, àudio i llum guïn el públic a través d’una experiència aquàtica, alcalina i expansiva.

FRANKENSISTAS (ARUMA Y KARLA KRACHT)

Som dues artistes que experimentem i connectem tecnologies i treball fet a mà de maneres innovadores. Integrant enfocaments high i lowtech en els nostres processos de treball, demostrem una forma alternativa i accessible d'interactuar amb la tecnologia.

La major part de la nostra pràctica és molt delicada i requereix molt temps: teixir, construir escultures electròniques, programar el programari per sincronitzar la coreografia de tots els elements en escena. Les nostres obres involucren diverses etapes com l'exploració i combinació de pràctiques tradicionals, com el teixit i la ceràmica tradicional, amb tecnologies digitals contemporànies. A través d'aquests mètodes, participem activament en el procés creatiu i desafiem les nocions tradicionals de tecnologia.

aruma actualment té la seva seu a Xile. Karla, d'origen alemany, viu a Espanya des de fa més d'una dècada. Vam començar a col·laborar el 2019. Des de llavors ens hem trobat en diverses col·laboracions, plenes de reptes en matèria de desplaçaments i llocs de treball.