Tallers

29 DE JULIOL


Taller “La figura de la producció en les arts escèniques” amb Clara Matas

De 10h a 13h a Ca ses Monges

Preu: 10€

Participació presencial i per streaming

 

Cap a la professionalització en la creació escènica contemporània. Eines i claus de la producció escènica al context actual.

Entendre per qué ès essencial comptar amb la figura de la producció a un projecte escènic i descobrir què hi ha darrere de la figura de la productora escènica. Reflexions, problemes, eines, tabús i etiquetes.

S'abordaran temes dels diferents àmbits en què s’involucra la figura de producció, des de la gestió econòmica, l’administració, la planificació, la tècnica, la comunicació i fins al disseny de producció (artístic/creatiu), executiu i en gira).

 

BIOGRAFIA

Gestora cultural i productora especialitzada en l’àmbit de les arts escèniques des de fa una dotzena d’anys.

Compta amb una variada i intensa formació i experiència com a trapezista-acròbata, ballarina i actriu, treballant com a intèrpret amb companyies mallorquines i estrangeres en diversos espectacles de teatre de carrer, cabarets, muntatges de circ i dansa.

S’ha encarregat de l’acompanyament artístic, producció i distribució de diversos espectacles de circ, dansa i teatre a Balears, Catalunya, resta de l’estat i diverses ciutats d’Europa; entre d’ells:

Plecs (2010-2012,TNC), Retalls (2013, Grec Festival de Barcelona), Youth#4 (2018,TNC),

Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc (2019, TNC) i Estat d'Emergència_Producció Nacional de Circ (2020, Grec Festival de Barcelona).

 

Col•laboradora habitual de l’Institut de Cultura de Barcelona, ha portat la coordinació, producció, regidoria o atenció al públic d’esdeveniments com el Grec Festival de Barcelona, el MAC Festival, dins el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona, Món Llibre o la Quinzena Metropolitana de la Dansa, entre d’altres.

Actualment treballa en diversos projectes adreçats a públic infantil i juvenil.

Ha format part de la comissió assessora del programa Anem al Teatre que impulsa la Diputació de Barcelona i s’encarrega de la producció de Nanoarts, el festival familiar de Caixafòrum.

Pel que fa al públic jove, ha col•laborat amb el Festival RBLS de Teatre Jove i s’ha ocupat del #grecjove, una programació pensada per fomentar el públic adolescent. El 2020 ha finalitzat una llarga implicació amb el projecte europeu Teen Ambassadors Across Europe, enfocada a la incorporació dels adolescents a les programacions teatrals. Coordina també el Grup de Participació Jove vinculat la Mostra d’Igualada de Teatre Infantil i Juvenil.

Forma part de la Xarxa de Professionals de Producció d'Arts Escèniques que agrupa més d'un centenar de professionals del sector i des de la qual enguany s'ha impulsat la primera edició de Formació en Producció. Més detalls: https://www.instagram.com/formacioproduccio/

És llicenciada en Filologia Anglogermànica, diplomada en circ contemporani i el 2018 va presentar Téntol, una nova estructura de producció i gestió des d’on treballa amb encàrrecs i diverses estructures i cuina projectes de creació pròpia.

30 DE JULIOL


Taller de Distribució amb Viçens Mayans

De 10h a 13h a Ca ses Monges

Preu 10 euros

Participació online i per streaming

 

Taller de distribució enfocat a conèixer els seus diferents aspectes i nivells, així com eines per construir una correcta i coneguda auto-distribució, sobretot per a empreses/artistes que no puguin assumir la contractació d’un professional de la distribució i desenvolupar el seu propi projecte ideal.

 

La intenció és contribuir a la professionalització del sector artístic, contribuir per acabar amb la precarietat i millorar les condicions de treball i les necessitats dels artistes.

 

BIOGRAFIA

 

Performer durant 15 anys en l’àmbit de la dansa i el moviment per diferents companyies nacionals de nom, treballa des de el 2014, especialitzan-se en la distribució de les arts escèniques a nivell nacional i internacional amb companyies i artistes de portugal, frança, escòcia, italia,i republica txeca entre d’altres.

Ha realitzat formacions individuals i generals a espanya, catalunya, escòcia i noruèga,  entre d’altres.

També és una de les fundadores de la CDAEC (Col.lectiu de distribuidores d’arts escèniques

de catalunya) que lluita pels drets i les millores laborals d’aquest sector, i ha sigut seleccionat com a jurat internacional per la convocatoria 2021 de perform europe per projectes per la millora de la xarxa de distribució europea.

DIA 3 AGOST

 

Taller ‘A free body’ amb Silvia Gribaudi 

De 10h a 12h a Ca ses Monges

Preu: 20€

Per amateurs i professionals

 

El taller investiga les maneres en què cada individu pot ser elegant i trobar la seva relació amb el plaer.

El taller és una experiència de la dimensió poètica que Silvia Gribaudi indaga entre la vivacitat i la presència de el cos, on la dimensió catàrtica de l'humor i el joc es materialitzen en l'expressió de el cos i de el gest en cada persona.

Durant el taller es realitzarà una exploració de el cos vital que alterna la capacitat de divertir-se amb la mateixa atenció que a la tècnica de el moviment. A través d'una proposta que barreja la formació en dansa contemporània i el clown, amb un enfocament en el valor de la caiguda, es considera la imperfecció i l'error com una oportunitat expressiva.

Com revitalitzar la fisicalitat amb l'auto-ironia i el dinamisme de la dansa i l'humor? Com porta la dansa la percepció de el cos i els canvis en aquesta atmósfera lúdica?