DIA 3 D’AGOST

Graces

GRACES

SILVIA GRIBAUDI, MATEO MARCHESI, SIRO GUGLIELMI I ANDREA RAMPAZZO

VÍDEO TEASER GRACES

Graces és un projecte inspirat en Les tres gràcies, escultura creada per Antonio Canova entre el 1812 i el 1817.

L'obra parteix de la mitologia. Les tres filles de Zeus - Euphrosyne, Aglaea i Thalia - van irradiar esplendor, alegria i prosperitat.

Tres figures masculines pugen a l'escenari en un espai i un temps suspesos entre l'humà i l'abstracte: un lloc on masculí i femení es reuneixen, sense papers, i ballen el mateix ritme de la natura. Els acompanya l'autora Silvia Gribaudi, a qui li agrada definir-se com “autora del cos” perquè ella la poètica eleva les imperfeccions a una forma d'art amb un estil còmic directe, cruel i empàtic sense cap fronteres entre dansa, teatre i arts escèniques.

Durant els darrers deu anys, Silvia Gribaudi ha estat qüestionant els estereotips de gènere, tant femenins com masculins identitats i el concepte de virtuosisme en la dansa i la vida quotidiana, expandint-se més enllà dels tòpics i les aparences.

 

BIOGRAFIA

Silvia Gribaudi (Coreògrafa i intèrpret)

És una coreògrafa italiana que també s'especialitza en arts escèniques en general.

Des del 2004 ha centrat la seva investigació en l'impacte social dels cossos, havent situat al centre del seu llenguatge coreogràfic l'element còmic i la relació entre el públic i els intèrprets.

Guanyadora del Premio Giovane Danza D'Autore amb la seva peça "A corpo libero" (2009), finalista al Premio UBU al millor espectacle de dansa i finalista al Premio Rete Critica amb R.OSA (2017), guanyador del Premio CollaborAction # 4 2018-2019, finalista al Premio Rete Critica 2019, guanyador del Premio Danza & Danza 2019 a la millor producció italiana amb la peça Graces.

Ha participat en diversos projectes de recerca artística, incloent-hi: Choreoroam (2011), Triptych (2013), Act your age (2014): un projecte de la UE sobre l'envelliment actiu a través de l'art de la dansa, que va inspirar l'actuació "A quina edat estàs actuant?", així com el projecte comunitari "Més de 60"; "Gènere realitzant" (2015); "Corpo links cluster" (2019/2020), on la connexió de la dansa, les muntanyes i la comunitat de muntanyes van donar vida al projecte específic del lloc "Trekking coreografico" i a la peça "Mon Jour" (2021), produïda pel Festival Torinodanza en col·laboració amb el Teatro Stabile del Les Halles de Schaerbeek de Veneto i Brussel·les.

El 2021 va ser coreògrafa convidada a "Danser Encore, 30 solos pour 30 danseurs", un projecte per a l'Opéra de Lyon.

Els seus espectacles s'han presentat en diversos festivals nacionals i internacionals i són el resultat d'un procés creatiu centrat en el diàleg i en la trobada poètica amb altres artistes, companyies de dansa i comunitats.

 

Matteo Maffesanti (Director i Videomaker)

Director, creador de videojocs i operador de teatre social, es va graduar al Teatro Nucleo de Ferrara. 

El 2008 funda la Elevator Bunker Association, on desenvolupa projectes i tallers de vídeo participació i teatre. El 2011 comença a col·laborar amb Alessandro Sciarroni, artista italià actual, desenvolupant els projectes Folk-s, Demà encara m'estimaràs? i Aurora. 

Des del 2012 participa com a artista visual en molts projectes internacionals d'investigació coreogràfica promoguts pel Opera Estate Festival Veneto.

El 2013 és coautor de la coreògrafa Tiziana Bolfe Briaschi de VOR, actuació preseleccionada al Premio Arte Laguna Prize de Venècia. El 2014 coneix a Silvia Gribaudi amb qui inicia una col·laboració constant en diversos projectes locals amb l'objectiu de valorar la població local dissenyar una acció performativa col·lectiva. El 2015 realitza el reportatge en vídeo 88 Giorni nelle farm Australiane produït per Fondazione Migrants de Roma, preseleccionat en molts festivals italians. El 2016 va cofundar una productora cinematogràfica anomenada Samekh Film. Actualment prepara el seu primer llargmetratge. 

 

Matteo Marchesi (Intèrpret)

Matteo Marchesi és un artista de dansa amb seu a Itàlia. Va estudiar Disseny de Vestuari i Decoració a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera i es va llicenciar en Modern i Dansa Contemporània a l'Acadèmia de Dansa Aloysius (Milà). 

És coreògraf ajudant de Virgilio Sieni per als projectes amb ballarins i membres de la comunitat "Cammino Popolare" i "Canti della Seta" (Milano - Como 2017) Amb el suport de Biarteca Festival, Montagna Fest, Better Places i Totaldobze (2014/2017) / Qui e Ora Residenza Teatrale, CSC Bassano del Grappa, C32 Performingartworkspace, Orlando Festival, DanzaEstate Festival (2017/2018) va iniciar el seu viatge coreogràfic desenvolupant actuacions específiques per a llocs, com al Museum of Villa Tasso (2016 Bèrgam), al Museum of Silk (2018 Como), a la torre de l'aigua de Karosta Projecte (2017 Liepaja, Letònia) i representacions teatrals com "ExIt" (2018) i "BOB" (2019). Des del 2018 és artista associat del Zoo Cultural Zebra.

Lidera i desenvolupa tallers per a ballarins i actors, laboratoris interdisciplinaris per a nens (7-12 anys), moviments i pràctiques somàtiques per a persones amb Alzheimer i Demència, i els seus familiars. Des del 2010 dirigeix ​​tallers de pintura per a persones amb autisme (10-60 anys). 

 

Siro Guglielmi (Intèrpret)

Artista de dansa amb seu a Itàlia. Va completar la seva formació com a ballarí a la Scuola del Balletto di Toscana de Florència. Des del 2017, la seva primera creació p! nk elephant s'ha presentat en nombrosos teatres i llocs específics de llocs, en festivals com el Opera Estate Festival Veneto, Interplay Torí, Bolzano Danza i l'aparador de Giovane Danza D'Autore. El seu treball ha estat seleccionat, presentat i promogut per la xarxa italiana Anticorpi XL. Ha estat docent en diversos entorns professionals, tant a Itàlia com a l'estranger. El 2018 ha estat convidat amb la seva peça a Teatros del Canal de Madrid per a una primera residència creativa. Durant el 2018 ha participat en les creacions de les coreògrafes Andrea Costanzo Martini i Silvia Gribaudi.

 

Andrea Rampazzo (Intèrpret)

Artista de dansa amb seu a Itàlia. El 2011 va assistir a Arsenale della Danza - Centro di perfezionamento della Danza Contemporanea - a la Biennal de Venècia, on va tenir l'oportunitat d'aprofundir en el coneixement de les pràctiques de la dansa contemporània. Com a intèrpret ell ha col·laborat amb Compagnia VirgilioSieni, Francesca Selva, ArtemisDanza / Monica Casadei, Laura Boato, Ismael Ivo, Silvia Gribaudi. El 2015 va començar la seva col·laboració amb Déjà Donné Dance Company; tant com a ballarí com a coreògraf: va signar L'Appel du vide i Rapporto occasionale (prima stanza). Les seves obres, tant per representacions escèniques com específiques del lloc, s'han presentat en diversos llocs i festivals. El 2017 Andrea es va situar entre els fundadors de "Dance Makers": un grup heterogeni d'artistes de dansa que desenvolupa itineraris coreogràfics a museus i contextos urbans, espectacles específics del lloc / escenaris. El mateix any va assistir a Duo à trois voix / Duetto a tre voci, projecte de recerca i creació en col·laboració entre CSC - Bassano del Grappa i Circuit-Est centre choréographique Montréal, juntament amb la coreògrafa québécoise Katia-Marie Germain i la dramatúrgia de dansa Ginelle Chagnon. Actualment participa com a artista de dansa i coreògraf en el projecte internacional de la UE "Migrant Bodies - Moving Borders".