MOVART - El moviment de l’art | 29 d'agost - 3 setembre
Residència lliure a EiMa.
Sinopsi

“El moviment de l’art” és un projecte educatiu que fa una aproximació sobre diferents artistes plàstics de renom dins la història de l’art, dels quals se’n fa un anàlisi dels seus trets més característics i es dónen a conèixer mitjançant tallers vivencials en els que s’utilitzen dinàmiques de dansa i arts plàstiques.

Objectius
Experimentar la creació d’obres de gran format, situant-nos dins l’obra esdevenint part de la mateixa. Treballar les relacions entre dibuix i dansa d’una manera lúdica i cooperativa. Aprofundir dins l’obra de diversos artistes reconeguts. Deslligar el traç del seu valor representatiu, reconeixent-lo com una extensió del moviment del cos. Utilitzar la dansa per a assimilar coneixements de manera vivencial. Fer de la dansa una pràctica accessible per a la gent que no hi està relacionada, entenent que el valor resideix en el moviment genuí de cadascú i no en la forma ni les habilitats tècniques i virtuoses. Introduir a la tècnica de la dansa i als principis bàsics del moviment aplicats a la interpretació. Conscienciar de la mecànica de l’aparell motriu i explorar les possibilitats corporals a l’espai i la interrelació amb el ritme i el temps. Explorar i investigar els conceptes i qualitats de moviment com a eines per a la composició escènica. Desenvolupar la creativitat compositiva i interpretativa responsabilitzant a l’alumne d’afrontar els requeriments físics i creatius que puguin aparèixer en el seu procés d'aprenentatge. Establir la relació de la dansa amb la resta de llenguatges que formen part de la interpretació i l’espectacle. Fomentar la creació personal, la generositat i la sinceritat en el treball a l’aula.
 
Biografia/es
 
MOVART
MOVART, està format per Lola Lloberas i Marina Cánovas, la primera ballarina i la segona artista plàstica. Juntes hem creat un projecte d’investigació, creació i divulgació sobre les relacions entre les arts plàstiques i el moviment, que pretén endinsar-se dins l’obra de diversos artistes de la història de l’art de manera vivencial i cooperativa. La nostra feina consisteix en identificar els trets característics dels artistes i en funció d’aquests investigar sobre som traslladar-los al moviment per crear obres que visualment resulten similars a les seves. Durant 4 anys hem estat duent a terme tallers per un gran nombre d’escoles amb infants i adolescents de 9 a 18 anys. En cada un d’aquests tallers es treballa sobre un artista de diferents estils i èpoques. Per aconseguir endinsar-nos dins l’artista que volem treballar cuidem l’escenàri on crearem, mitjançant el joc de llums que sovint esdevé una part imprescindible del treball plàstic.