Cap:II – I’m not an influencer (Schwarzenegger exterminó mi futuro) de REINALDO RIBEIRO. Brasil-Catalunya

Dates: 19-30/04/2021

Sinopsi:
Una cosa es destapa. S'obre un portal. Porto tot i una mica més pels dubtes, fins maons porto a les butxaques. Cal reconstruir. La urgència que es presenta en calibrar passat i present en la revisió de valors estètics i morals. Part de conceptes com afrofuturismo, fantología i imaginació radical per encarar aquest nou procés, que pot ser entès com una forma de qüestionar "ser subjecte".

Bell Hooks bé el defineix com aquells que tenen el dret a definir les seves pròpies realitats, establir les seves pròpies identitats, de nomenar les seves històries a diferència de "ser objectes", on la realitat i identitat són definides per uns altres.

Aquest nou projecte està pensat en tres parts (capítols). Cada capítol té una naturalesa diferent i formen una mena de tríptic. El capítol II es plantetja com a una obra escénica, un possible sol, invocant els possibles cossos i bussejant sobre el que significa ancestralitat de el futur.

Aquest treball és un espai per a performar la subjectivitat. Un discurs que és tant polític, com a personal i poètic”.

Biografia:
Nascut a de Rio de Janeiro i actualment viu entre Barcelona, ​​Madrid i Tenerife on treballa com a performer, coreògraf, director creatiu, docent i coach en l'àmbit de la publicitat. Cofundador de l'Col·lectiu Lamajara i codirector entre 2013 i 2020. Es va formar com a actor per la ESBA (Escola Brasilerira d'Arts) i ballarí i intèrpret pel Taller de Dansa Contemporània de Teatre Sant Martí de Buenos Aires. Té el Màster en Pràctiques Escèniques i Cultura Visual de la UCLM (Universitat de Castella-la Manxa en col·laboració amb el Museu Reina Sofia).

En les seves pràctiques artístiques actuals està interessat en la qüestió de el cos negre, la identitat, els cossos híbrids, per les practiques que s'enfronten i es desvinculen de el pensament occidental colonial. En 2019 va ser convidat a la primera trobada internacional d'artistes negres a la dansa, un projecte de IBERESCENA que reunia a 10 coreògrafs de diferents països d'l'acord iberoamericà per discutir pràctiques escèniques i polítiques en el camp de les arts vives al Centre Coreogràfic de Rio de Janeiro.

En els seus últims treballs, destaca el sol / performance SAMBA, el projecte conreu (el paisatge de l'camp dut a la geografia de el cos) i Ígnia (coproduït per Teatres de Canal i Festival FAM de Tenerife) al costat de l'Col·lectiu Lamajara i Black Through Red (una pràctica de correspondència a distancia que consisteix en l'enviament de postals per correu ordinari durant el període d'un any).