Mariantònia OliverDirectora Artística

Mariantònia Oliver

Mariantònia Oliver, coreògrafa, ballarina, pedagoga i gestora de projectes relacionats amb la dansa, constitueix la seva pròpia companyia l’any 1989 a Barcelona i és en 2000 que s’instal·la a Mallorca i emprèn un treball amb fort compromís social, gestionant un festival d’àmbit europeu en un context rural i iniciant projectes pedagògics.

Des de llavors, ha creat diferents espectacles per a públic adult i per a públic infantil i familiar amb la clara intenció de fer arribar la dansa a tots. Entre les produccions per a adults destaquen: La Contínua (2011), Poetes, Mapes, La Paraula i a els Peus Nus (2008) representats en diversos teatres, fires i festivals del panorama nacional i internacional. En l’àmbit familiar destaquen Bobot (2000), Rasss, Na Llauneta Recicla, Ratataplam, L’homenet i el despistat i Petita Lula (2008).

Els últims espectacles de la companyia són: nOu (2010) per a tots els públics; Las Muchas (2011), creació per a públic adult, amb 11 dones d’entre 70 i 82 anys de Maria de la Salut (Mallorca); Malmenats (2014) per a públic adult; Trobades (2014), per a públic familiar, una coproducció amb la cia francesa La Rampe-TIO; Encaixar (2015) per a adults, una coproducció amb el Teatre Principal de Palma (Mallorca); Volen, Volen (2015), per a públic infantil, i la reedició de Na Llauneta Recicla (2017), també per infants. Actualment treballa en la producció de dos espectacles, un per a públic familiar, Ballum, i un segon per a adults produït pel Teatre Principal de Palma.

Cia Mariantònia Oliver porta a terme amb regularitat projectes pedagògics i de creació a escoles. També treballa amb joves en risc d’exclusió social i amb persones grans, construint projectes de Dansa Comunitària i d’Inclusió Social des de fa una dècada.

Ha realitzat dos projectes creatius amb l’Obra Social La Caixa, un amb dones majors de 70 anys i un altre amb adolescents en risc d’exclusió social.

Des de 2016, la companyia impulsa el Centre de Creació i Festival EiMa, dos projectes en un que busquen connectar els processos artístics amb les necessitats de Maria de la Salut, un petit poble de l’interior de Mallorca.