Segni Mossi a Maria de la Salut

Segni Mossi és un projecte de recerca nascut de la col·laboració entre Alessandro Lumare (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògrafa), que es dediquen a investigar la relació entre la dansa -com a projecció en l’espai i emergència de la part emocional- i el dibuix -com a extensió del cos, l’acció i que deixa rastre de l’essència de les experiències.

Entre els seus objectius amb el treball amb nens i adults trobem el de donar valor al traç i alliberar-lo de qualsevol subordinació representativa, facilitar la consciència del nostre cos i estimular el potencial motor i creatiu, explorar la connexió entre les qualitats expressives dels moviements del cos i les qualitats expressives del traç, entretenir-se en el procés creatiu més que en el resultat, considerar l’experimentació com un mètode de treball, guanyar confiança en un mateix i amb els demés a través d’una dimensió cooperativa, desenvolupar la relació amb el grup i la socialització tot respectant i destacant el valor de les diferències existens entre cada individu.

La formació consisteix en 10 hores repartides en dos dies per posar en pràctica idees, amb les quals posteriorment poder experimentar amb nens, adolescents i adults, en el camp de l’educació artística: teatre, dansa, art, etc. Però, per sobre de tot, es tracta d’una experiència pràctica participativa i d’enriquiment personal.

Es tracta d’un taller de formació per a educadors, ballarins, art terapeutes o per al públic curiós en general que tingui un interès per experimentar la relació entre la dansa i el traç gràfic, per explorar, descobrir i sorprendre’s.

Leave a Comment