MAKAM

“Cel, terra i música conflueixen a Makam, un espectacle que fusiona el circ i la dansa i que ens connecta amb l’essència ancestral”.

És una peça on s’uneixen acrobàcies aèries, dansa gestual i música. Un treball de poesia i emocions.

El tractament que es dóna a l’element aeri s’integra en la proposta de dansa, mentre la música navega entre Orient i Occident, el passat i el present, marcant amb precisió cada moviment de les intèrprets i creant imaginaris que ens transporten a altres paisatges.

Makam, en la seva definició tècnica, és el sistema d’improvisació utilitzat en les músiques sufís de la Mediterrània Oriental i el Magrib. Patrons melòdics i rítmics sobre els quals s’improvisa música i moviment.

Amb el col·lectiu Makam hem viatjat des d’aquest punt per experimentar l’encreuament cultural entre orient i occident, crear des del batec, motor on conflueixen els elements, que es fonen en la creació artística universal.

makam

El col·lectiu artístic Makam, està compost per Carla Fontes acròbata i coreògrafa aèria, Andrea Cruz, coreògrafa i intèrpret, Maud Billén ajudant de direcció i disseny de llums.

Aquests professionals es reuneixen per crear en conjunt un nou projecte, en el qual fusionen dansa gestual i circ, emmarcades dins d’una proposta estètica i física poètica.

Makam és la primera creació, producte de la investigació del col·lectiu artístic Makam, un espectacle de carrer en el qual dansa i circ atrapen l’espectador per la subtilesa de les seves imatges.

El col·lectiu Makam es va presentar en la inauguració del CI.N.E de Sineu (Centre de creació i investigació escènica) amb Makam dansa i circ, una llavor del projecte, que va rebre una calorosa acollida.

Creació i interpretació: Andrea Cruz & Carla Fontes

Acrobàcies aèries: Carla Fontes
Dansa: Andrea Cruz
Espai Sonor: Jordi Savall – Badawi

Ajudant de direcció i disseny d’il·luminació: Maud Billén

Disseny de vestuari: Claudia Verdejo
Residència artística: C.IN.E Sineu
Producció: Col·lectiu artístic MakaM

Agraïments: C.IN.E Sineu, Tià Jordà – Circ Bover, Massia Fotografies Massay, Estela Morón, Lua i Lluc, Sihaya Buisán, Javi García, Cat, Isabel Pérez, Susana, Neus Ribes, Bar Sabina de Sineu.