Eulàlia Bergadà forma part de la generació d’artistes formats a l’Institut del Teatre que, havent consolidar la seva carrera com a ballarins, ara despunten en el món de la coreografia. Flying Pigs va ser el projecte de final de carrera de la ballarina.

Bergadà ha ballat amb companyies com La Veronal, IT Dansa o Corcada Teatre, i des del 2006 també coreografia les seves pròpies peces. El 2015 va rebre el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre per Gold Dust Rush, ha participat al Festival Grec de Barcelona.

Dark Luxury és un solo de dansa. Un viatge per composicions alegòriques que tenen a veure amb la idea de visió, d’il·lusió i de somni. A través d’elles, la forma corporal s’ordena i, a mesura que avança l’obra, es va desvirtuant dins ella mateixa.

Tot es distancia d’un paràmetre original i adopta formes, imatges i sons vocals que són reconeixibles i identificables, on l’abstracció de les figures es converteix en imatge real o simbòlica pròpia de l’imaginari col·lectiu. Així doncs, tots els elements espiralitzen al voltant d’un centre, ja sigui formal, espaial, estètic, sonor o conceptual, evocant atmosferes reconeixibles per l’espectador.

La tensió i el misteri creix a mesura que l’intèrpret lidia entre allò volàtil i allò carnal que es desplega del món de la mística i la relgió i el món de la luxúria i la vanitat, on el desordre interior atravessa el contorn del cos per buidar-se de la confusió, desbloquejar-se, fluir, projectar-se i gaudir, fent de l’entorn un espai desgavellat on el cos hi pot viatjar ja en pau.