Del 4 al 24 de novembre

 

La recerca artística que realitzo entorn a les residències d’EIMA i Auditorio de Tenerife va vinculada a la meva nova obra Venes per devall sa pell. Em situo a la fase inicial de recerca i experimentació en la que el punt de partida per a la investigació que va començar en el meu últim treball, el solo titulat Nixie (deep inside). Durant el seu procés d’investigació i d’experimentació hi va haver una troballa de diversos mecanismes de composició, d’interpretació i d’exhibició sobre els que ara vull seguir treballant i profunditzant a través de la dansa i de la música en directe, i així, poder desenvolupar-los amb més complexitat. Penso que puc anar més enllà i indagar més a partir d’algunes troballes inicials com; conceptes poètics al voltant de la identitat o l’error, mecanismes de moviment relacionats amb la dinàmica espiral, la veu i la paraula, i, material sonor vinculat als cants harmònics i a l’electrònica.

Parteixo de la idea d’identitat des del punt de vista grupal, és a dir, la identitat en relació a la col·lectivitat, m’interessa molt la idea del grup com a xarxa afectiva i vulnerable que és. Veig el grup com una massa moguda per un fluxe de moviment constant i harmònic que és susceptible a patir col·lisions o accidents, el quals els considero instants de parada on podem aprofitar l’oportunitat de reflexar-nos entre nosaltres mateixos enfront a l’entorn, mutar cap a noves inèrcies i crear noves formes expressives. Per això, amb aquesta peça, busco crear metàfores visuals, poètiques i sonores d’aquests instants de desequilibri perquè el públic viatgi a través d’aquesta força sensorial, invisible i impalpable que anomeno amor.

Durant el procés de treball jo mateixa, Eulàlia Bergadà, seré la directora i coreògrafa investigadora. Realitzaré la feina juntament amb dues ballarines, Núria Guiu i Núria Navarra, i, amb Marc Naya, músic amb qui fa temps ja hem començat d’altres investigacions i espectacles. Tots quatre treballarem al voltant de la fisicalitat i el so (tant instrumental com vocal), de com la vibració del cos i del so són elements que es retroalimenten i potencien la imatge.