Del 2 al 8 de Setembre, 2019

 

Baal fou creada per Catalina Carrasco i Gaspar Morey a l’any 2013. Entre els seus espectacles podem trobar Viatge enlloc, Travelling, CROTCH i MiraMiró. Viatge enlloc guanyà el CENIT 2014 al millor espectacle. Baal ha estat seleccionada dues vegades al circuit de la «Red de teatros alternativos» i també per al catàleg de l’AECID. Al 2018 MiraMiró guanya el premi especial de l’ATAPIB. Els espectacles de Baal s’han vist arreu d’Espanya, a Alemanya, França, Grècia, Itàlia, Hongria, Finlandia, Suècia, Mèxic, Corea i Turquia.

Catalina Carrasco és ballarina, coreògrafa i performer. El punt de partida del seu treball és la investigació del moviment, la recerca d’allò essencial i la transformació del cos. Les seves obres són molt sinceres i poques vegades deixen indiferent a l’espectador. Ha guanyat diversos premis tant en solitari com en col·laboració.  Ha actuat per Europa, l’orient mitjà, Sud-Amèrica i Asia.

Gaspar Morey és performer, tècnic i científic (Dr. en Biomecànica). Com biomecànic ha estudiat el moviment humà des d’un punt de vista científic. Sempre ha tingut interès per les arts escèniques i en particular pel moviment. Durant els darrers anys  començà a col·laborar amb Catalina Carrasco fins que crean Baal al 2013.

En aquest projecte hi col.laboren:

JOAN MOREY és artista. Es va llicenciar en Belles arts per la Universitat de Barcelona i, des de llavors, la seva pràctica s’ha desenvolupat mitjançant el llenguatge de la performance. Premi Ciutat de Barcelona 2017 d’Arts Visuals,

ANA BUITRAGO licenciada per la SNDO. Des de 1992 realitza les seves pròpies coreografies i intervencions. Al 1995 funda junt amb La Ribot, Olga Mesa, Blanca Calvo, Elena Córdoba i Mònica Valenciano l’associació UVI-La inesperada.

Actualment viu a Granada i imparteix tallers i laboratoris de recerca en torn a qüestions relacionades amb la presència i les eines compositives a la creació artística.

KIKO BARRENENGOA Músic autodidacta d’influències eclèctiques i amb una explícita inquietud per l’experimentació com a compositor de bandes sonores i músic en diverses representacions i projectes musicals.

 

GINOIDE // projecte de residència 

Aquesta residència és per posar al cos els conceptes que hem anat analitzant i veure com prenen forma a la peça. Aquest procès de recerca es nodreix de la informació obtinguda durant 3 anys als laboratoris que hem anat dirigint en torn a la construcció del gènere.

En aquest projecte ens hem trobat amb la dificultat de deslligar-nos de tota la informació que està sota la nostra pell quan parlam de gènere, de masculinitat i de feminitat. Varem estar omplint un espai de preguntes sobre el que significa la construcció del gènere i de com podem anar més enllà, arribant a la conclusió que no només volem parlar de gènere i que ens interessa analitzar els sistemes de control que hi ha al darrera. D’aquesta manera ens hem trobat amb la pregunta: Quina serà la nostra identitat a un món on (casi) tot és digital. On queda el concepte de gènere quan la identitat es digital?. Com es construiran les relacions personals amb aquesta identitat?